Revolutionaire beslissing: Nederlandse Eredivisie krijgt vanaf volgend seizoen de VAR-behandeling (en de controverse begint al...)

19 maart 2018 20:43

Nederland heeft lang afwachtend toegekeken hoe de VAR presteerde in andere landen, maar heeft nu toch de knoop doorgehakt. Vanaf het seizoen 2018/19 krijgt ook de Eredivisie een videoref.

Maandagavond heeft de KNVB unaniem besloten om voortaan gebruik te maken van een videoref voor alle wedstrijden van de Eredivisie.  Er werden eerder al testen uitgevoerd in de Nederlandse beker, de play-offs en de Johan Cruijff Schaal. 

De komende maanden zal de Nederlandse Voetbalbond gebruiken om scheidsrechters op te leiden en de technische kant op punt te zetten. Op 11 augustus volgt dan de officiële intrede.

Toch niet allemaal

De videoref wordt in totaal ingezet bij 324 wedstrijden, maar dat zijn ze niet allemaal. Zo wees een attente Twitteraar al op het feit dat er geen videoref komt voor de halve finales in de play-offs om promotie en degradatie. En zo maken onze noorderburen ook kennis met de bijverschijnselen van een videoref...

Yannick Lambrecht

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ PSV \\ Ajax
 
 
Reacties.