? Doelman van Antwerp die heldenrol vertolkte danig onder de indruk: "Ze zijn de beste fans van het land, ze komen zelfs kijken naar oefenpot op 2.000 kilometer van huis"

19 maart 2018 16:33

Antwerp keek gisteren op lentestage in het Spaanse San Pedro del Pinatar het Engelse Newcastle United in de ogen en 'The Great Old' sleepte zowaar een knap 1-1 gelijkspel uit de brand, met dank aan een penaltysave van doelman Kevin Debaty.

De 28-jarige doelman scoorde dus punten bij zijn coach László Bölöni en deed dat ook nog eens bij de fans van het stamnummer 1. De reservedoelman had immers complimenten in petto voor de trouw aanwezige fans van zijn club: "Ze zijn de beste supporters van het land. Ze komen kijken naar een oefenmatch op 2.000 kilometer van Antwerpen. Dat is echt mooi", klonk het bewonderend. 

En uiteraard had penaltyheld Debaty het ook over die bewuste fase in de oefenpot (lees HIER nog eens het verslag) tegen de club uit de Premier League: "Ik had twee kansen: of ik kies de goeie kant of hij gaat binnen. Ik heb de bal gepakt en dus ben ik heel blij", klinkt het nuchter bij het sluitstuk van rood-wit. Bekijk hieronder de sfeerreportage! 

Glenn Bogaert

Antwerp
 
 
Reacties.