Duurste verdediger ooit gooit hoge ogen in Premier League: "Ik voel mij hier al helemaal thuis"

19 maart 2018 18:02

84,5 miljoen euro telde Liverpool afgelopen winter neer voor Virgil van Dijk. De boomlange Nederlandse verdediger moest dus hoge verwachtingen torsen, maar doet het uitstekend op Anfield Road. Bovendien voelt hij zich ook uitstekend in zijn vel bij de club van Simon Mignolet.

De 26-jarige Nederlander werkte tot nu toe 10 matchen af in het shirt van 'The Reds': "Of ik mij al gesetteld voel? Ja helemaal! Ik weet niet of het sneller gaat dan ik verwacht had. Je komt naar hier met de nodige verwachtingen en je wilt zo snel en zoveel mogelijk spelen. En natuurlijk wil je ook snel topfit zijn." 

Van Dijk is duidelijk een aanwinst, hij lijkt nu al niet meer weg te denken uit het hart van de defensie van Liverpool: "Ik word zelf alsmaar beter en qua verstandhouding met de andere spelers gaat het ook elke week wat beter. Ik probeer mijn team zo goed mogelijk te helpen", aldus de international van Oranje.  

"Het is moeilijk te zeggen aan hoeveel procent van mijn kunnen ik nu zit, maar de enkelproblemen zijn alvast verleden tijd. Dat was eigenlijk bij Southampton al het geval. Het gaat trouwens niet alleen over fitheid en conditie, maar je moet toch ook even wennen aan de manier van spelen. Die is mij intussen volledig duidelijk."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Liverpool FC
 
 
Reacties.