Hoe staan Lommel en co er voor in 1 Amateur? Sterke reeks van Limburgers, kloof kan nog groeien voor play-offs

20 maart 2018 21:22

In 1 Amateur valt het doek bijna over de reguliere competitie. En dus is het hoog tijd om even de balans te maken. Wie doet Lommel nog wat in de titelstrijd? Er zijn natuurlijk nog play-offs.

Lommel begon prima aan het seizoen, kende daarna even een dipje, maar heeft het ondertussen weer helemaal onder controle in de eerste amateurreeks. Het heeft momenteel negen punten voorsprong op Dessel Sport en tien op Knokke, Heist en Deinze.

Net als de Limburgers vroegen ook Dessel en Deinze een licentie aan voor 1B, dat deden Heist en Knokke niet. Seraing vroeg wél een licentie aan, maar staat momenteel amper zevende op acht punten van de top-4. Enkel die top-4 speelt play-offs.

Play-offs

Momenteel zou Lommel aan de play-offs (zes speeldagen) beginnen met vier punten bonus op Dessel en vijf op Deinze en Knokke. De Limburgers zitten echter in de goede flow (28 op 30, al twaalf matchen ongeslagen) en hopen hun voorsprong dus misschien nog wat uit te breiden.

Het speelt niet meer tegen teams uit de top-5 én mag nog tegen de 'bottom 3' in de laatste vijf wedstrijden. Met Heist - Deinze, Dessel - Heist en Dessel - Deinze kunnen de andere teams onderling wel nog punten aan elkaar verliezen. 

{INSERT_RANKING}

Aernout Van Lindt

SK Deinze \\ Dessel Sport \\ Lommel SK \\ Lierse Kempenzonen
 
 
Reacties.