"Aad de Mos die kritisch spreekt over de fouten van een ander, dat is voor een Nederlander heel grappig om te lezen"

19 maart 2018 13:39

Voor een scherp stukje kritiek kan je bijtijds wel eens terecht bij Aad De Mos. Vooral in België bekend als analist, in Nederland heeft hij een andere reputatie.

De Mos was bijzonder streng voor Thibaut Courtois en zijn twijfelachtige ingrepen op de pogingen van Messi in Barcelona-Chelsea.

"Toen ik zijn naam las in de krant dacht ik: “Ah, daar verstopt Aad de Mos zich dus. In België", begint Nederlandse analist Nico Dijkshoorn in een column voor Het Nieuwsblad. "Aad de Mos die kritisch spreekt over de fouten van een ander, dat is voor een Nederlander heel grappig om te lezen."

Word vooral geen Aad de Mos - Nico Dijkshoorn

In Nederland kennen ze hem vooral nog om zijn minder succesvolle carrière als coach. "Daar zit hij, de man die Nederlandse teams liet spelen alsof ze aan de Paralympics meededen, en hij zit zonder enige reserve de fouten van Courtois te becommentariëren."

"In volstrekte nederigheid je verlies pakken en niet zo hoog van de toren blazen. Aad de Mos doet al jaren lang het omgekeerde. Hij is fulltime analist. En dat is oergeestig", aldus Dijkshoorn.

Yannick Lambrecht

Champions League \\ Chelsea \\ Barcelona
 
 
Reacties.