14(!) goals in 10 matchen én landgenoot geblesseerd, reden genoeg om op WK te spelen tegen Rode Duivels? "Als de bondscoach geïnteresseerd was ..."

18 april 2018 12:13

Zou Nabil Maaloul de weg naar de Gaverbeek al kennen? We mogen het stilaan gaan hopen, want in Waregem is ene Hamdi Harbaoui bijzonder goed op dreef. Is hij dé oplossing voor het Tunesische probleem? De aanvaller zelf blijft er nogal rustig onder.

Veertien goals in tien wedstrijden voor Zulte Waregem, weinig spitsen doen beter. "Ik was de tel eventjes kwijt", aldus de Tunesiër lachend. "Neen, het loopt lekker bij Essevee - met dank ook aan al mijn medemaats, die me in stellinig brengen keer op keer."

Bij Tunesië kreeg Harbaoui de voorbije maanden echter geen kansen, al kan een en ander mogelijk veranderen door de zware blessure van Youssef Msakni. Echt dik in de spitsen zit de bondscoach daardoor zeker niet meer. "Ik wil zeker niet profiteren van een blessure van een ander, ik heb het ook gehoord."

Laat ons eerst play-off 2 proberen winnen

"Ach, als de bondscoach in mij geïnteresseerd zou zijn, dan zou ik al opgeroepen zijn geweest, denk ik", blijft Harbaoui er koel onder. "Ik scoor al vanaf het moment dat ik hier bij Zulte Waregem ben gekomen. Ik denk er niet te veel aan, maar als ze mij oproepen ga ik uiteraard mee. Ik ben trouw aan mijn land. Ik ken mijn kwaliteiten en in Tunesië kennen ze me wel."

Voorlopig dus nog geen Harbaoui tegen de Rode Duivels op het WK: "Ik wil de komende maand gewoon blijven presteren bij Zulte Waregem. Play-off 2 winnen en echt voor dat Europees ticket gaan. Het vertrouwen is er onder de aanvallers, we bewegen allemaal goed." 

Aernout Van Lindt

Zulte Waregem \\ Tunesië \\ België
 
 
Reacties.