Lierse kan na twee maanden opnieuw op sterkhouder rekenen: "Die fans... Wat een passie voor de club!"

18 april 2018 11:37

Voor Lierse betekende het 1-4 verlies tegen Zulte Waregem de derde thuisnederlaag in play-off 2. Er zit niks anders op dan het verhaal in de nacompetitie in schoonheid af te sluiten. Al was aanvaller Aurélien Joachim vooral blij dat hij nog eens kon spelen.

Lierse kon de afgelopen weken geen beroep doen op de aanvaller. "Na twee maanden afwezigheid is je eerste match niet gemakkelijk", zei de Luxemburger in vlot Nederlands. "Ik kampte met een spierscheur in mijn hamstring. Ik kreeg zelf twee goede kansen, maar trapte ze niet binnen. Al ben ik vooral blij dat ik opnieuw op het veld stond en nergens last had."

Zulte Waregem was dinsdag gewoon twee maten te groot voor Lierse. "Zulte is een goede ploeg met veel automatismen. Dan zie je misschien het verschil tussen 1A en 1B", weet Joachim. "We hopen nu gewoon met een goed gevoel deze play-offs te beëindigen."

Geweldige fans

Al heeft de aanvaller wel nog heel wat lof voor het thuispubliek, dat zich opnieuw als een 12e man achter de ploeg schaarde. En dat ondanks de derde thuisnederlaag in play-off 2 én de financiële situatie van de club. "De fans staan er nog altijd om de ploeg te steunen. Dat is heel belangrijk. Dat is echte passie voor de club. Die mensen heb je nodig."

Bart Ver Elst

Lierse SK \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.