Vanhaezebrouck gooit handdoek: "Wie droomde van een mirakel moeten we ontgoochelen"

18 april 2018 23:20

Een rits kansen en geen aanvaller die kon scoren... Het doet het doek vallen over de titeldromen van Anderlecht, meent Hein Vanhaezebrouck. "De tweede plaats zal al een héél straffe prestatie zijn", aldus de coach.

Niet dat Anderlecht een slechte match speelde. Nee, de efficiëntie ontbrak. "Vorige week in de tweede helft hadden we ook al een hoop kansen waar we niets mee deden", zei Vanhaezebrouck. "We hadden ook vandaag genoeg kansen, waardoor we zeker een punt verdienden. Maar dan moet je ze ook afmaken."

Als je dit Anderlecht vergelijkt met dat van een paar maanden geleden is het verschil wel al bijzonder groot. "We zien inderdaad een goeie evolutie in het voetbal. Maar nu je geen punt pakt, is er dus weer mentaal oplapwerk nodig. En wie weet wie er nog allemaal niet gerecupereerd geraakt tegen zaterdag..."

Tweede plaats

Zorgen dus bij Vanhaezebrouck, die niet meer aan de eerste plaats denkt. "Wie droomde van een mirakel, die mensen gaan we moeten ontgoochelen. Ik verwacht dat Brugge morgen wint en dan is het verschil zeven punten."

"Met nog verplaatsingen naar Gent en Brugge zie ik dat niet meer goedkomen. Of je moet ze alletwee gaan winnen... Maar dat wordt wel heel moeilijk. De tweede plaats, daar richten we ons op. En gezien wat er allemaal gebeurd is, zou dat al een héél sterke prestatie zijn."

Johan Walckiers

Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.