Ivan Leko wil voor eigen publiek weer smaak van overwinning proeven: "Ik heb écht goesting in die thuismatch tegen Charleroi"

18 april 2018 14:20

Dan toch wat stress in Jan Breydel na die recente 0 op 6? Ach, het valt best wel mee. Ivan Leko heeft alvast het voordeel dat hij geen noemenswaardige blessurezorgen meer heeft. Hij kan voor de thuismatch tegen Charleroi gewoon een beroep doen op identiek dezelfde selectie als afgelopen zondag.

Of Leko morgenavond zal sleutelen aan zijn basiself valt nog af te wachten, zo is de kans niet onbestaande dat de Kroatische coach van blauw-zwart opnieuw zal overschakelen naar een systeem met twee spitsen. In dat geval zou Lior Refaelov opnieuw het kind van de rekening worden. Maar dat is morgen, over naar vandaag en de persbabbel van Ivan Leko. 

Niet zo slecht op verplaatsing

"Ik ben blij dat ik eindelijk nog eens thuis mag spelen na twee matchen op verplaatsing. Ik heb écht heb goesting in die wedstrijd tegen Charleroi. Waarom het verschil zo groot is tussen thuis en uit? "Dit jaar is dat eigenlijk niet zo. We speelden gelijk op Anderlecht en Standard, hebben gewonnen op Charleroi, Zulte Waregem en Kortrijk, op Gent hebben we 60 à 70 minuten goed gespeeld en tegen Anderlecht wilden we het iets te mooi doen, dat kan eens gebeuren."

Maar nu is het wel eventjes van moeten want een derde nederlaag op rij zou pas echt voor paniek in de Brugse tent zorgen: "Charleroi thuis is een belangrijke match, een mooie match. De voorbije twee jaar hadden we het in Jan Breydel echter altijd moeilijk tegen de ploeg van Felice Mazzu. Dat betekent dus dat wij een hele goeie of zelfs een absolute topmatch moeten spelen als we de drie punten willen pakken." 

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.