Leuven boos: "Strafschoppen helpen onze match om zeep" - Stijn De Smet reageert eerlijk namens Kortrijk

18 april 2018 16:41

KV Kortrijk heeft 9 op 12 in zijn groep in play-off 2 en kan dus met vertrouwen naar de match tegen Zulte Waregem aanstaande vrijdag toeleven. Al had het toch ook wat meeval met enkele scheidsrechterlijke beslissingen.

"We wisten dat Leuven een goede ploeg had en waren daarvoor verwittigd", aldus Stijn De Smet in de catacomben van het Guldensporenstadion na de wedstrijd. Hij mocht nog eens in de basis beginnen en bedankte voor het vertrouwen met een degelijke prestatie.

Strafschoppen

"Met twee strafschopgevallen kunnen we de zege pakken en we mogen ook een goede Bruzzese danken, want hij deed een paar goede reddingen. Of het lichte strafschoppen waren? Ik zou de beelden nog eens moeten terugzien, maar de eerste was wel een lichte. Hij gaf me wel de aanleiding om te vallen met zijn duw, al ging ik graag neer", was de middenvelder eerlijk.

In het verliezende kamp was Kenneth Schuermans aan het balen: "De Smet loopt tegen mijn schouder en gaat liggen. Ach, het is belachelijk. Bij de rust gaf de scheidsrechter ook toe dat het licht was, maar goed. Het zijn twee beslissingen die onze match om zeep helpen."

Aernout Van Lindt

OH Leuven \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.