Pieter Gerkens, de nieuwe chouchou van de fans bij Anderlecht? "Dat typeert de groten"

18 april 2018 21:20

Pieter Gerkens leek bij het begin van het seizoen nog een 'alibi-Belg' te zijn bij Anderlecht, maar voor Hein Vanhaezebrouck is hij echt belangrijk én ook de fans sluiten hem steeds meer in het hart. De chouchou in wording?

Pieter Gerkens is misschien niet de meest charismatische figuur naast het veld, maar op het veld toont de 22-jarige youngster heel veel karakter. Hij maakt het truitje nat en toont persoonlijkheid.

Weet u nog, na die dramatische eerste helft in Oostende toen Anderlecht 2-0 achterstond en Hein Vanhaezebrouck dacht dat Europees voetbal wel eens moeilijk zou worden? Toen stond Gerkens op en nam zijn verantwoordelijkheid. "Dat typeert de groten", aldus de oefenmeester van paars-wit.

En de ex-Kanarie neemt steeds zijn verantwoordelijkheid. Net als Tielemans in het verleden is hij ook niet te beroerd om met de pers te praten, zelfs na een nederlaag. En in diens kielzog probeert hij nu ook de fans eens te meer in het verhaal te betrekken.

Die houden steeds meer van Gerkens. Als hij nu ook nog zijn statistieken kan opvijzelen, dan zal hij helemaal in de harten worden opgenomen. Met drie goals moet hij daar nu nog wat aan werken, vorig seizoen kon hij er veertien maken.

Hermès Van Damme

Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.