De statistieken liegen niet: in play-off 2 is het véél plezanter dan in play-off 1

18 april 2018 17:09

We bleven gisteren in Gent quasi de hele match op onze honger zitten, net als wel meerdere matchen in play-off 1. Intussen werd op de play-off 2-velden gescoord dat het een lieve lust was.

Maar liefst zes van de tien wedstrijden die al gespeeld werden in play-off 1 is geëindigd op een 1-0 thuisoverwinning. Tel daarbij nog de 0-0 van Gent tegen Genk en je weet dat het spektakel magertjes is.

In play-off 2 is het een pak plezanter. Denk maar aan de 5-1 van Zulte Waregem tegen Moeskroen en de 1-4 van datzelfde Zulte Waregem bij Lierse. STVV klopte Antwerp eerder al met 4-0. Antwerp en Oostende hielden het op 3-3.

Stress?

Ligt het aan de stress van play-off 1 en de bevreiding van play-off 2? Je zou het denken. Het verschil is onwezenlijk groot. In play-off 1 wordt gemiddeld 1,5 doelpunt per wedstrijd gescoord. In play-off 2 zijn dat er maar liefst 3,38.

Sander De Graeve

Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ OH Leuven \\ Beerschot \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.