Serieuze bedenkingen bij videoref: "Dan kun je evengoed de scheidsrechter van het veld halen" en "Ik ben zelfs niet zeker dat Diaby buitenspel stond bij zijn goal"

18 april 2018 19:34

De videoref vertolkt een opvallende hoofdrol in play-off 1 en dat wakkert de discussie tussen voor- en tegenstanders nog wat feller aan. Arie Haan, ex-Anderlecht en Standard, is bijvoorbeeld geen grote fan van het systeem.

"Ik ben absoluut géén voorstander van dat systeem. Ik ben zelfs niet zeker dat Abdoulay Diaby buitenspel stond bij zijn doelpunt tegen Anderlecht. "Ik dacht dat men floot voor de voorgaande overtreding", laat de 69-jarige Haan optekenen in Het Laatste Nieuws.

"Die videoref... Ik weet het niet. Dan kun je evengoed de scheidsrechter van het veld halen. Een spits moet tegenwoordig na een goal vragen of hij wel mag juichen. Op deze manier heb je ook geen discussies meer. En als die verdwijnen, is ook de emotie weg. De maakt voetbal net mooi, toch? Op dit moment is het daarentegen één grote wirwar, niemand kan er nog aan uit."

Glenn Bogaert

Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.