STVV klopt na Antwerp ook Beerschot Wilrijk en doet volop mee voor winst in PO2

18 april 2018 22:22

STVV heeft tegen Beerschot Wilrijk zijn tweede overwinning van de nacompetitie gepakt. De Kanaries toonden zich een pak efficiënter dan de Mannekes, die aanspraak maakten op meer.

Beerschot Wilrijk ging in een zomers warm Olympisch Stadion op zoek naar zijn eerste driepunter van de play-offs. De Truienaars namen echter de beste start. Chuba Akpom testte op het kwartier een eerste keer de vuisten van Rafaël Romo.

Bezus met de krul

Op de huurling van Arsenal had de Beerschotse goalie nog een antwoord klaar. Toen Roman Bezus in minuut 22 een vrijschop voor zijn rekening nam, was hij wel geklopt. De Oekraïner maakte zijn derde doelpunt van dit seizoen.

Na de 1-0 nam de thuisploeg het heft in handen. De Ratten kwamen verschillende keren dicht bij de gelijkmaker, maar zowel Richard Mbombo, Jan Van Den Bergh als Youssef Boulaouali raakten niet voorbij Kenny Steppe. Aan de overzijde liet Jordan Botaka nog dé kans op 0-2 liggen.

Terugkeer Losada

Beerschot Wilrijk ging na rust op zijn elan door. Hernan Losada, er voor het eerst sinds de verloren promotiefinale weer bij, dook goed op aan de tweede paal. Steppe ranselde het leer uit doel. De doelman die zijn opleiding genoot op 't Kiel leek vandaag niet te kloppen.

De efficiëntie lag aan de overzijde een stuk hoger. Arjan Swinkels maakte een duidelijke penaltyfout op Akpom. De Engelsman nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde via de hand van Romo de 0-2.

De Mannekes bleven op zoek gaan naar een goal, maar de Haspengouwers werden op de counter de gevaarlijkste ploeg. De aalvlullge Elton Acolatse rolde de flank op en bediende Alexis De Sart, die de 0-3 onbegrijpelijk liet liggen. Swinkels kopte nog een schot van Bezus van de lijn.

Late 1-2

Door de Truiense missers bleven de troepen van Marc Brys erin geloven. Mo Messoudi bediende Tom Van Hyfte, die via de paal de 1-2 maakte. Verder kwam Beerschot Wilrijk niet meer, STVV-invaller Babacar Gueye legde uiteindelijk de 3-1-eindstand vast. De Haspengouwers naderen tot op één punt van leider Sporting Lokeren.