Uitblinkers Steppe en Acolatse laten STVV dromen van PO2-winst: "Dit ambieerden we" en "We konden ons uitleven voorin"

18 april 2018 23:19

Zijn openingsmatch verloor STVV nog op het veld van Sporting Lokeren, maar nadien volgde een stevige 7 op 9 met zeges tegen Antwerp en Beerschot Wilrijk. De Kanaries doen volop mee voor groepswinst in PO2.

"Dit is waar we voor het seizoen voor wilde gaan", reageerde doelman Kenny Steppe na de 1-3-overwinning op 't Kiel. De Truiense goalie speelde sterke wedstrijd op Antwerpse bodem. "Ik denk dat ik geen superreddingen heb moeten doen, al was de parade bij de poging van Hernan Losada bij 0-1 wel belangrijk."

In mijn jeugdjaren was ik nooit vaak geblesseerd, tot nu - Elton Acolatse

Een andere Kanarie die zich onderscheidde was Elton Acolatse. De 22-jarige huurling stond dit seizoen lange tijd aan de kant en versierde zijn derde basisplaats. "Het deed deugd om nog eens minuten te maken. In mijn jeugdjaren was ik nooit vaak geblesseerd, tot nu."

De Nederlander pakte uit met enkele straffe rushes. "Mijn versnellingen en acties één-tegen-één zijn mijn sterke wapens", aldus Acolatse. "We konden ons uitleven voorin. Al hadden we na rust nog een doelpuntje meer kunnen maken."

Diederik Geypen

STVV \\ Beerschot
 
 
Reacties.