Eerste Belgische club in handen van gokexpert? Pro League ziet geen enkel probleem: "We hebben een stok achter de deur"

19 april 2018 12:38

Donderdag raakte het nieuws bekend dat miljardair Tony Bloom, ook bekend als de beste gokker ter wereld, een bod heeft uitgebracht op 1B-club Union. Een opvallende combinatie die evenwel niet voor problemen zou zorgen in het Belgische profvoetbal.

Lees hier meer over de interesse van Tony Bloom in Union

In België is het nog nooit gebeurd dat een professionele gokker een professionele voetbalclub in handen krijgt, maar de Pro League is er wel op voorbereid. CEO Pierre François legt in Het Laatste Nieuws uit hoe precies.

Licentievoorwaarden

"In Engeland is het zo dat Stoke City en Brighton (waar Bloom ook hoofdaandeelhouder is, red.) van dichtbij gemonitord worden, en dat er concrete afspraken gemaakt zijn met de clubeigenaars waaraan zij zich moeten houden. Zo niet verliezen ze hun licentie."

"Ook wij hebben die stok achter de deur. De licentievoorwaarden stellen dat de Pro League een club kan verplichten alle aandeelhouders te ontslaan die verbonden zijn aan gokactiviteiten, indien wij dat nodig achten. De bedoeling is om daar enkel gebruik van te maken indien er sprake is van verdachte praktijken", aldus Pierre Françcois.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Union SG \\ Brighton
 
 
Reacties.