Ivan Leko komt terug op penaltyfase met Vanaken: "Als je de ballen hebt om goal af te keuren, moet je ook de ballen hebben om te zeggen dat het penalty was"

19 april 2018 10:22

Niet jammeren of klagen, wel erkennen dat de goal van Diaby terecht afgekeurd werd. Dat deed Ivan Leko afgelopen zondag na afloop van de verloren topper op het veld van Anderlecht. Buitenspel is buitenspel, klonk het gedecideerd en stijlvol. Maar wat vond de Kroatische coach van dé penaltyfase?

Iets na het uur gebruikte Alexis Saelemaekers namelijk niet al te katholiek zijn arm om Hans Vanaken af te stoppen in de zestien, de Limburgse spelmaker van Club ging tegen de vlakte en schreeuwde om een penalty, maar die kreeg hij niet van scheidsrechter Bart Vertenten.

Er zat nochtans een serieus reukje aan die fase, zo bevestigde ook Leko gisteren tijdens zijn persbabbel. "Ja, ik heb de beelden herbekeken en dat is gewoon penalty hé, maar moet ik nu excuses zoeken en beginnen wenen, ofzo? Neen, het was buitenspel van Diaby, maar het was ook gewoon penalty op Vanaken", klinkt het.

"Weet je, ik vind het een beetje jammer dat ik dit als grote voorstander van de VAR of videoref nu als excuus moet gebruiken, maar het is natuurlijk wel zo. Als je de 'balls' hebt om te zeggen dat het geen geldig doelpunt was van ons, dan moet je ook de ballen hebben om te zeggen dat het penalty was."

Glenn Bogaert

Charleroi \\ Club Brugge
 
 
Reacties.