Sels koestert hoop: "Mignolet wordt een dagje ouder"

19 april 2018 12:59

Je zal maar derde doelman zijn bij de huidige Rode Duivels. Thibaut Courtois en Simon Mignolet zijn incontournable als respectievelijk nummer één en twee. Toch koestert Matz Sels hoop.

"Ik moet realistisch zijn. Met Simon Mignolet en Thibaut Courtois die de eerste twee plaatsen bezetten, is de kans klein dat ik aan spelen toekom. Ik ben afhankelijk van blessures, maar dat wens je niemand toe. Mijn eerste doel is dus om vast in de kern van de Rode Duivels te zitten. Mignolet wordt trouwens een dag ouder. Dat opent misschien perspectieven voor de toekomst", laat hij de poort open in Sport/Voetbalmagazine.

"Erbij zijn in deze sterke lichting is al een prestatie op zich. Ik zal hard moeten knokken om als derde doelman het WK te halen en dat zegt genoeg over het niveau bij de Rode Duivels. De bondscoach selecteerde de laatste interlands telkens vier doelmannen – met vier trainen is volgens hem gemakkelijker dan met drie – maar binnenkort zal hij een definitieve keuze moeten maken."

Het gaat om prijzen winnen en iets neerzetten -Matz Sels

Derde doelmannen herinnert niemand zich in de toekomst, maar Sels ziet dat anders. "En wie herinnert zich wie in doel stond tijdens het EK 2000? Het zullen er niet veel zijn… Met deze ploeg kunnen we geschiedenis schrijven. Stel je voor dat we heel ver doorstoten op het WK. Dan zullen de mensen zeggen: Sels was er toen ook bijHet gaat om prijzen winnen en iets neerzetten."

Sander De Graeve

Premier League \\ Anderlecht \\ Standard \\ Liverpool FC \\ Chelsea \\ België
 
 
Reacties.