? Marc Wilmots heeft het gemunt op de vader van Thibaut Courtois: "Dat betekent dat je je vaderland niet respecteert"

23 april 2018 22:36

Dat er na het EK 2016 iets gebroken was tussen onze toenmalige bondscoach Marc Wilmots en doelman Thibaut Courtois is niet bepaald een groot geheim. Onze nationale nummer één hekelde de tactische aanpak van Wilmots en bijna twee jaar later slaat die terug, weliswaar naar de papa van Courtois.

De 49-jarige ex-bondscoach doet zijn opmerkelijke zegje bij beIN Sports: "Thibaut kwam achteraf snel terug op zijn uitspraken. Als je wilt winnen, is het logisch dat er emoties en frustraties in het spel zijn, daar heb ik geen enkel probleem mee."

Selectie verkocht

Maar er is iets dat Wilmots wél serieus op de maag ligt: "Ik heb het er moeilijk mee dat ik om 18 uur mijn theoretische uiteenzetting doe voor de groep en dat een kwartier later alles op alle nieuwskanalen staat. Dat wil zeggen dat een speler de selectie verkocht heeft en daar til ik heel zwaar aan."

De ex-speler van Schalke 04 en Standard wijst met een beschuldigende vinger naar het kamp van Courtois: "Verschillende Franse journalisten hebben mij verteld dat het de vader van Thibaut was. Voor mij wil dat zeggen dat je je vaderland niet respecteert. Zelf moet ik tot een uur voor de match wachten op de opstelling van de tegenstander, maar zij hebben veel meer tijd om alles voor te bereiden, zoals bijvoorbeeld de stilstaande fases. Echt een drama, dat is in Brazilië nooit gebeurd." 

aaa

Glenn Bogaert

Chelsea \\ België
 
 
Reacties.