Déjà vu op de Bosuil: Lokeren komt opnieuw met 1-2 winnen en doet gouden zaak in PO2

23 april 2018 22:21

Net als in de reguliere competitie is Sporting Lokeren met 1-2 komen winnen op de Bosuil. Na een wedstrijd vol kansen kregen we doelpu

Zelfs voor een PO2-wedstrijd op maandag - noodgedwongen vanwege de 10 Miles gisteren - liep de Bosuil aardig vol. De fans zagen Antwerp, mét bijnamen op de shirts,  een vliegende start nemen. Yehor Nazaryna ging al in minuut 2 zijn kans voor een eerste doelpunt in rood-witte tenue. De 20-jarige Oekraïner mikte nipt over.

Kansen bij de vleet

Het Antwerpse gevaar kwam van alle kanten. Ivo Rodrigues, Geoffry Hairemans, Jelle van Damme en Joaquin Ardaiz konden de score voor rust openen, maar misten. Ook topschutter William Owusu kreeg het leer niet voorbij een sterk keepende Davino Verhulst.

Lokeren dreigde voor de koffie slechts sporadisch. Guus Hupperts kwam bij een voorzet vanaf rechts net te laat om Sinan Bolat te verschalken. Kort voor rust loste de Nederlander een schot af in de handen van de Turkse goalie.

In de slotminuten van de eerste periode duwde Antwerp nog eens vol de gashendel in. Hairemans pakte uit met een knappe sleep en een schot met rechts. Rodrigues krulde een vrijschop richting winkelhaak. Twee keer stond Verhulst op de goede plaats.

Twee keer het doelkader

Het kansenfestival duurde voort in de tweede periode. De Waaslanders kwamen plots het dichtst bij de opener. Ari Skulason zag zijn schot eerst via Dylan Batubinsika op de lat belanden. Vervolgens mikte de IJslander de herneming op de paal.

De wedstrijd kon nu alle kanten uit, want op de counter rook Ardaiz zijn kans. De centrumspits kapte goed zijn man uit, maar wachtte dan te lang om af te drukken.

Late goals

De goals vielen pas in het laatste kwart van de partij. Hupperts pakte uit met een fantastische afstandspegel waar Bolat enkel bewonderenswaardig naar kon kijken. Aan de overzijde nam Arslanagic, na een knal van Ardaiz op de lat, Verhulst dan toch te grazen.

Een puntendeling leek in de maak, tot Marko Miric profiteerde van een glijpartij van doelpuntenmaker Arslanagic. De invaller vloerde Bolat, en verstevigde op die manier de Lokerse koppositie in groep B van play-off 2.

Diederik Geypen

Antwerp \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.