Club - Standard, fans Lierse & Antwerp, Essevee, de VAR, Anderlecht en Waasland-Beveren

24 april 2018 17:05

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe bewijzen dat met K3 ondertussen al een paar jaar. Ook in de nieuwe jaargang van de Jupiler Pro League gaan we op onze gekende manier nabeschouwen.

TOP

In play-off 1 is't ook plezant

Club Brugge scoorde tien keer in vier dagen en lijkt daarmee zijn scoringsprobleem weer helemaal te hebben opgelost. Tegen Standard kregen we een prachtmatch te zien, met dank ook aan de bezoekers.

De 4-4 was echte propaganda voor het voetbal, zoals we het zo graag zien uiteindelijk. Zo willen we nog wel wedstrijden zien de komende vijf speeldagen, zélfs al is de spanning om de titel al een beetje weg.

De fans van Lierse & Antwerp

Je zal maar supporter zijn van Lierse in deze bange dagen. Wordt het volgend jaar 1B, tweede amateurklasse of gewoon niks meer? Dat is de grote vraag. 

De supporters blijven echter positief en maken van play-off 2 in alle moedigheid nog een feest. 90 minuten zingen, dansen en springen: faut-le-faire. Niet te overtreffen? Wel, die van Antwerp deden op maandagavond meer dan hun duit in het zakje. Op een maandagavond zo achter hun team staan in play-off 2? Knap!

Forza Essevee

Topsfeer aan de Gaverbeek, waar Zulte Waregem ook de derby naar zijn hand wist te zetten tegen een teleurstellend KV Kortrijk. 3-0 werd het, terwijl de fans ook meer dan zin hadden in de wedstrijd.

"We willen echt voor dat Europees ticket gaan", klonk het bij de spelers. Met 13 op 15 zijn ze alvast halfweg het eerste deel van het verhaal, al is de weg tot 27 mei nog erg lang. 

FLOP

Wie snapt de VAR nog?

De videoref heeft zeker en vast zijn nut in het voetbal, maar in België loopt het toch nog steeds niet zoals het zou moeten. De ene week komt hij niet tussen waar hij zou tussenkomen, de week nadien - deze keer in Genk - Anderlecht - wel.

De ref maakte geen 100%-fout, dus waarom kwam de VAR deze keer wél tussen en zovele andere keren niet? Het zorgt voor onduidelijkheid en de fans snappen er hoe langer hoe minder van. Zonder VAR is het echter nog steeds erger, want De Petter had altijd een elfmeter moeten krijgen tegen Eupen. En in Charleroi - Gent ... werkte hij een halfuurtje niet. 

Wie snapt Vermant nog?

We noteren een 1 op 24 voor een werkelijk doodziek Waasland-Beveren. Het contrast met enkele maanden geleden op de Freethiel kan - zowel qua voetbal als beleving - niet groter zijn.

Sven Vermant wilde nog iets maken van play-off 2, maar terwijl veel spelers op weg lijken naar andere oorden is het opnieuw moeilijk werken voor de coach. 

Quid Anderlecht?

Elke keer als je denkt dat Anderlecht de rug aan het rechten is, komt er wel een nieuwe dramatische prestatie om alles en iedereen opnieuw met de voetjes op de grond te brengen.

De kern is in de breedte gewoon niet breed genoeg lijkt het wel. En dan komt paars-wit al te vaak in de problemen. Het wordt nog knokken voor de tweede plaats. 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ KV Kortrijk \\ SK Beveren
 
 
Reacties.