Ivan Leko springt in de bres voor speler die bij momenten sterretjes zag: "Het is nog maar zijn eerste seizoen als titularis, vorig jaar schipperde hij tussen bank en tribune"

24 april 2018 08:29

Als jouw directe tegenstander Junior Edmilson heet, weet je dat het een heel lastige avond kan worden, nietwaar Dion Cools? De 21-jarige flankspeler van Club Brugge had op rechts zijn handen meer dan vol met de dribbelkont in bloedvorm van Standard en zag er niet goed uit bij twee tegendoelpunten.

Op de persconferentie vroegen we aan Ivan Leko even wat hij vond van de prestatie van de flegmatieke Cools. Het gezicht - inclusief grijns - van de Kroatische coach sprak boekdelen, zijn reactie evenzeer: “Wat denk je?" Op die manier kaatste Leko de bal terug. We moesten eerlijk zijn: het was niet zo goed, Ivan: "Ah! Als jouw directe tegenstander twee keer scoort, is dat natuurlijk ongelukkig. Dat is gewoon ongeluk. Het was zeker geen kwestie van een gebrek aan wil." 

Decompressie

"Dion is al tien maanden onze titularis, wij mogen niet vergeten dat het nog altijd maar zijn eerste seizoen als titularis is bij Club. Vorig jaar schipperde hij tussen de bank en de tribune. Jonge spelers hebben momenten waarop ze goed spelen en momenten waarop ze slechter spelen", nam Leko het op voor zijn speler. Die kreeg op een gegeven moment ook de banbliksems van het publiek over zich heen. 

"Zijn nieuw contract heeft ook voor decompressie gezorgd. Als jouw intensiteit in zo'n matchen in de play-offs 15% naar beneden gaat tegen een directe tegenstander als Junior Edmilson dan is het niet makkelijk hé. Edmilson toonde zich al in vier van de vijf gespeelde PO1-matchen beslissend, chapeau zeg ik dan", besloot een grootmoedige Leko. 


 

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.