"We hebben 7 punten voorsprong met nog vijf matchen te gaan, dat moet normaal gezien genoeg zijn om kampioen te spelen"

24 april 2018 06:45

7 op 15, na vijf speeldagen in play-off 1 is Club Brugge eigenlijk mathematisch gebuisd. Het goede nieuws voor blauw-zwart: het heeft desondanks een comfortabele voorsprong van 7 punten - de facto 8 - op eerste achtervolger Anderlecht. De spelers hebben en zien dus geen enkele reden om te panikeren.

Hans Vanaken was na afloop teleurgesteld, maar bleef wel bijzonder rustig: "Het was een goeie eerste helft van ons waarin het eigenlijk nooit 3-2 mag staan hé. We verdienden meer en onze voorsprong moest groter zijn. Zij komen twee keer over de middenlijn en het is twee keer raak. Dat zijn dingen die vermeden kunnen worden, maar je staat nog altijd 3-2 voor dus was er nog niks aan de hand. In de tweede helft moet je het laken naar je toe kunnen trekken", aldus de spelmaker. 

"Uiteindelijk vind ik nog altijd dat we de zege verdienden en is het gewoon heel zuur om in de laatste minuut nog een tegengoal te slikken. De tweede helft verliep moeizamer, maar we speelden dan ook tegen een goeie ploeg die in een goeie flow zit en individuele kwaliteiten heeft. Daar moet je ook rekening mee houden en zelf iets tegenover zetten. Ik vind gewoon dat wij de overwinning meer verdienden dan Standard. Na die penalty denk je dat je die match weer winnend gaat afsluiten en dat gebeurt dan jammer genoeg niet."

Fout niet gefloten

"Ik denk dat we na die 4-3 zelfs nog kansen hadden om de voorsprong uit te diepen, dat zijn gewoon momenten die je moet grijpen want dan zie je dat het in de laatste minuut op een stomme vrije trap zomaar 4-4 kan worden. Wat er fout liep? De bal wordt in de zestien gedropt en ik meldde de ref dat ze een blok gingen zetten op mij en dat deden ze ook. Dat is al een eerste fout op mij die niet gefloten wordt en daarna blijft die bal tussen drie à vier man hangen en dan is het een kwestie van wie het snelst reageert en dat was jammer genoeg iemand van Standard. Het is eigenlijk een klutsgoal." 

"Ik ben teleurgesteld dat we deze match niet winnend afsluiten, maar langs de andere kant hebben we 7 punten voorsprong met nog vijf matchen te gaan. Normaal gezien moet dat genoeg zijn om kampioen te spelen. Vrijdag volgt er alweer een moeilijke match in Genk, dat weten we. Het is nu aan ons om 'efkes' goed te recupereren en opnieuw alles te geven om drie punten te kunnen pakken in Genk."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.