Wesley Sonck heeft een serieuze boon voor blauw-zwarte topschutter: "Neem hem weg bij Club Brugge en het is veel minder hoor"

24 april 2018 22:20

16 goals in het kampioenenjaar en ook nu zit hij alweer aan 14 stuks. Om maar te zeggen: Abdoulay Diaby is opnieuw ontzettend belangrijk voor Club Brugge. En ook de 'Extra Time'-analisten Filip Joos en Wesley Sonck hebben een boon voor de soms wat maffe blauw-zwarte pocketaanvaller.

"Het is geen geen toeval hé dat Diaby vorig seizoen door blessures nauwelijks heeft gespeeld en dat dát net het minste seizoen van Club was sinds hij er is. Ik weet nog dat Michel Preud’homme hem in het begin op rechts zette in een soort 4-3-3 en dat ligt hem niet. Hij moet echt kunnen zwerven en het 3-5-2-systeem is hem echt op het lijf geschreven. Bovendien werkt hij ook hard zonder bal. Als hij in zo'n vorm zit…"

Leven van goals

Ook Wesley Sonck heeft het wel voor Diaby: "Voor verdedigers moet het verschrikkelijk zijn om tegen zo iemand te moeten spelen. Neem hem weg bij Club Brugge en het is meteen veel minder hoor. Zijn snelheid is een groot wapen", aldus de ex-spits van Genk, Ajax en Club Brugge. 

"Filip en ik waren voor de match tegen Standard nog bezig over de controle die hij deed op die bal van Vormer tegen Anderlecht. Op volle snelheid die bal meenemen en tegen de lat trappen, dat is pure kwaliteit. 'Abdou' is altijd doelgericht, dat toonde hij tegen Standard ook weer bij die 3-1. Dat zijn gasten die een goal willen maken en die daar ook van leven."


 

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.