Bij Anderlecht geen kans gekregen, nu zet de FIFA hem in de bloemetjes: "Ik wou bewijzen dat ik het kon in een grote Europese competitie"

25 april 2018 14:35

Mahmoud Hassan heeft dit seizoen al de pannen van het dak gespeeld in Turkije bij Kasimpasa. Bij Anderlecht kreeg hij nooit echt een kans, maar straks is hij wel met Egypte te bewonderen op het WK.

Naar aanleiding daarvan wou de FIFA hem wel eens interviewen. Ook zijn overstap naar Europa kwam aan bod. "Het was geen makkelijke beslissing, maar het was nodig", aldus de 23-jarige aanvallende middenvelder. "Ik ging naar Anderlecht, waar ik niet speelde, maar ik bleef werken. Ik werd uitgeleend aan Moeskroen en daar toonde ik wat ik kan."

Bij Anderlecht werd al snel duidelijk dat de kansen niet gingen volgen. "Ik kreeg heel wat kritiek nadat ik besliste om naar Turkije te trekken. Maar ik wou bewijzen dat ik in grote competitie meekon. Ik denk dat mijn statistieken (28 matchen 11 goals en 5 assists) voor zichzelf spreken. Dit seizoen was nog beter dan het vorige."

Kasimpasa gaat de aankoopoptie op Trezeguet lichten. Anderlecht krijgt dan wel 2 miljoen, maar zijn marktwaarde ligt intussen een stuk hoger.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.