Kubo verpest het feestje van Timmy Simons en knalt Gent Europa in

20 mei 2018 19:53

Het moest een gala-avond worden voor Club Brugge en dat werd het ook naast het veld, alleen was er daar op het veld weinig van van te merken. Kubo knalde de Buffalo's voorbij een mak Club Brugge.

In de Slag om Vlaanderen stond niets meer op het spel voor de kampioen en dus maakte Club Brugge er een feestje van voor de match. Alle spelers, trainers en clubleden die een individuele trofee wonnen, werden in de bloemetjes gezet. Ook op het veld was het eraan te zien dat het voor Club niet hoefde.

Had je een barbecue op het veld gezet, de jongens van blauw-zwart zouden er spontaan worstjes, steaks, brochettes en van die aardappelen in de schil op gelegd hebben. Zelfs de altijd gemotiveerde Ruud Vormer was bij momenten niet vooruit te branden. Best jammer voor Timmy Simons, die in de basis zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge mocht spelen.

Bij AA Gent stond er wel nog iets op het spel, maar ook de Buffalo's hebben we al betere prestaties op de mat weten leggen. De meest voorkomende pascombinatie leek in die eerste minuten Dejaegere-Laforge. De scheidsrechter zat er twee keer goed tussen, Dejaegere kon zijn schoenen wel opvreten.

Gigot doet het

De beste man op het veld in die eerste helft was Samuel Gigot. De Gentse Speler van het Jaar had een assist verdiend na een lange rush en goeie pas op Andrijasevic, maar de Kroaat verslikte zich helemaal in zijn controle. Even later was het dan toch bingo. Een uitstekende lange bal van Gigot kwam voor de voeten van Kubo en die klopte simpel Horvath.

De Gentse voorsprong was ook nodig, want in Brussel stond ook KRC Genk op voorsprong. De rust werd gehaald met die 0-1, Club kon enkel gevaar creëren op stilstaande fases. Ook na de koffie was het tempo ver te zoeken bij Club, al kwamen er op stilstaande fases wel wat hete standjes voor het doel van Kalinic. Vossen kreeg enkele grote kansen, maar slaagde er op een of ander manier in ze allemaal te missen.

In minuut 84 kwam dan eindelijk het moment waarvoor de meeste supporters naar het stadion gekomen waren. Timmy Simons kreeg zijn applausvervanging en in het stadion gingen 25.000 foto's van de kapitein met 'Thanks Timmy' op de lucht in. Het was een mooi afscheid voor de kapitein, ondanks de match.

Gent hield het daarna vol en pakte zo 12 op 12 tegen Club Brugge en Anderlecht. Het werd zo toch nog een mooi seizoenseinde voor de Gentenaars die rechtstreeks naar de voorrondes van de Europa League mogen.

Sander De Graeve - Glenn Bogaert

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.