Ricardo Sa Pinto kondigt vertrek bij Srandard aan: "No bye bye, see you"

20 mei 2018 21:37

Standard sloot zondagavond het seizoen af met een puntendeling tegen Sporting Charleroi. Na afloop kondigde Ricardo Sa Pinto zijn vertrek aan.

Duidelijk aangedaan bevestigde Sa Pinto op zijn persconferentie het einde van de samenwerking. "Ik zal Standard niet meer coachen. Met veel emoties vertrek ik, want ik houd enorm van deze club. We hebben dit seizoen meer bereikt dan we hadden verwacht, maar helaas ga ik niet verder. Met de directie zijn we overeen gekomen om het contract te verbreken."

Moeizame start

De Portugees kende een bewogen seizoen. De start van de Rouches was moeizaam, maar finaal leidde Sa Pinto de Luikse topclub naar bekerwinst en een tweede plaats. "Ik kwam in een moeilijke kleedkamer terecht, zonder passie en eendracht. Iedereen was met zichzelf bezig, het was niet makkelijk om dat allemaal te veranderen bij een club die voortdurend onder druk stond. Het werk dat we uiteindelijk afleverden, is de verdienste van de groep. Ik kan op iedereen fier zijn."

Na een dankwoord aan iedereen, stond Sa Pinto op en verliet hij de perszaal. "We weten niet wat de toekomst brengt. This is no bye bye, see you", verliet de oefenmeester met een glimlach de perszaal."

Diederik Geypen

Charleroi \\ Standard
 
 
Reacties.