De hele linkerflank bij de Rode Duivels? "Ik denk defensiever, uit schrik verdedigend iets fout te doen"

20 mei 2018 13:18

Yannick Carrasco is zowat de enige speler die we hebben die normaal gezien de hele linkerflank kan afdweilen. Ja, Nacer Chadli, maar hoeveel heeft die gespeeld de laatste tijd? Speeltijd was ook de grootste reden waarom Carrasco naar China trok.

Carrasco blijft zeggen dat zijn keuze voor China er één was uit sportieve overwegingen. Mijn twijfels. Zal Martinez mij meenemen? Zal ik basisspeler zijn? Ik speel niet veel meer. Waarop ik redeneerde: Waarom zou Martinez mij niet meenemen als ik wél speel, in welke competitie ook?", zegt hij in Het Nieuwsblad

Velen twijfelen of hij de capaciteiten heeft om tegen toplanden de hele linkerflank voor zijn rekening te nemen, vooral op verdedigend vlak dan. "Ik moest bij Atlético toch ook veel verdedigen? Het heeft mijn kansen op een basisplaats bij de Rode Duivels verhoogd. Natuurlijk blijf ik aanvallend op mijn best: acties maken, één tegen één. Maar er is al zoveel offensief talent bij de Duivels. En ik heb mijn loopvermogen voor. Ik denk op die positie automatisch ook defensiever, uit schrik verdedigend iets fout te doen."

Johan Walckiers

België \\ Guizhou Zhicheng \\ Dalian Yifang
 
 
Reacties.