Ivan Leko ten voeten uit: dolblij met titel, maar óók beetje ontgoocheld: "Fantastische week met slecht einde"

21 mei 2018 18:52

Een echte winnaar als Ivan Leko had natuurlijk maar wat graag de kers op de taart gezet gisteren. Die nipte thuisnederlaag tegen AA Gent stoorde hem toch wel, al liet de Kroatische kampioenenmaker van blauw-zwart zijn feestje in een uitgelaten Jan Breydel niet verpesten door die kleine domper.

"Het was een fantastisch jaar met fantastisch voetbal, de progressie die we gemaakt hebben... Het was een fantastische week, maar met een slecht einde." Toch een beetje zware benen bij de spelers? "Er was geen grinta vandaag. Na de wedstrijd in Luik hebben we een hele week gefeest. Je wilt absoluut deze match winnen, maar de focus was er niet en de concentratie evenmin", aldus Leko.  

Dikverdiende kampioen

"Ik vind het heel jammer want dit is en blijft een belangrijke match voor ons, maar we moeten gewoon accepteren dat Gent vandaag beter was en het fantastische gevoel van het hele jaar onthouden. We zijn hoe dan ook een dikverdiende kampioen. Of ik blij ben dat het gedaan is? Enerzijds wel want het is geweldig om kampioen te worden, maar anderzijds hadden we zoveel mooie momenten dit seizoen en is het jammer dat het gedaan is."

Ivan Leko kijkt trouwens al reikhalzend uit naar volgend seizoen, het voetbalbeestje laat hem niet los: "Het is nu tijd om een beetje te genieten en daarna gaan we een nóg betere ploeg maken voor volgend seizoen."

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ KAA Gent
 
 
Reacties.