Jan Ceulemans analyseert de WK-preselectie: "Beter de korte pijn met Nainggolan" en "Aan Januzaj had ik niet gedacht"

21 mei 2018 18:20

Geen 23 namen, maar 28. Roberto Martinez maakte in plaats van een definitieve een preselectie bekend, zónder Radja Nainggolan. 96-voudig international Jan Ceulemans laat bij Voetbalkrant.com zijn licht schijnen over enkele opvallende beslissingen.

Geen Nainggolan

"Martinez zal wel zijn (tactische) redenen hebben om Nainggolan niet te selecteren, maar zijn afwezigheid is toch verrassend. Nainggolan speelt in een grote competitie en is een van de betere spelers bij AS Roma."

Over de verontwaardiging heirover

"Iedereen heeft zijn mening over de WK-selectie en  als trainer kan je niet voor iedereen 100 procent goed doen. Dat was vroeger het geval, nu en in de toekomst. Als bondcoach mag je je daar niet te veel van aantrekken."

Geen 23 maar 28 namen

"Ik verondrstel dat er nog een paar vraagtekens zijn. Daarom zal Martinez zijn definitieve selectie zo lang mogelijk willen uitstellen. de komende weken junnen er altijd nog jongens gekwetst raken."

Over de aanwezigheid van Benteke en Januzaj

"Christian Benteke had ik ook geselecteerd. Want met Romelu Lukaku heb je voorlopig slechts één diepe spits. Het is nog afwachten of Michy Batshuayi topfit raakt. Aan Adnan Januzaj had ik eerlijk gezegd niet gedacht. Hij zal wel veel meegespeeld hebben bij Real Sociedad (4 goals en 6 assists in 35 matchen). Maar nogmaals: je kan er altijd over discussiëren."

Diederik Geypen

Serie A \\ La Liga \\ AS Roma \\ Real Sociedad \\ België
 
 
Reacties.