Morioka raakte opnieuw geen pepernoot, Vanhaezebrouck komt met verklaring én geeft duidelijk signaal richting Coucke

21 mei 2018 06:55

Anderlecht ging in eigen huis met de billen bloot tegen Racing Genk en dus was er opnieuw flink wat kritiek op de ploeg. Ryota Morioka maakte ook opnieuw allesbehalve indruk, Hein Vanhaezebrouck legt uit.

Tegen Genk zaten er opnieuw zes beloften op de bank bij Anderlecht én dus ziet Vanhaezebrouck verzachtende omstandigheden: "Ik zie niemand om hem te vervangen, ik had geen enkele aanvallende middenvelder om te brengen."

"Er zijn veel afwezigen en ik moest vele beloften op het wedstrijdblad zetten. Kayembe en Lokonga? Dat zijn allemaal andere types, meer centrale middenvelders dan echt aanvallende middenvelders", aldus de coach van Anderlecht.

Belastend seizoen, belofte Coucke

Dat Morioka het wat minder doet de voorbije weken is volgens Vanhaezebrouck logisch: "Het is de eerste keer dat hij zo'n belastend seizoen heeft moeten spelen, hij heeft bij ons en bij Waasland-Beveren bijna niets gemist. Ook Gerkens zit er wat door na een lang en belastend seizoen. Daarom is het jammer dat we geen wisselmogelijkheden hebben."

Voor die wisselmogelijkheden zal Marc Coucke moeten gaan zorgen. Hij kondigde vandaag al aan dat hij met Vanhaezebrouck en Devroe zal samenzitten om een sterkere kern samen te stellen voor volgend seizoen.

Johan Walckiers

Anderlecht \\ KRC Genk
 
 
Reacties.