Toekomst Deschacht hangt af van... drie jeugdspelers

24 mei 2018 08:24

Speelt Olivier Deschacht nog voor Anderlecht volgend seizoen. De 37-jarige verdediger zijn contract is ten einde en hij wacht nog op een signaal van het bestuur. Maar zijn toekomst hangt eigenlijk af van wat er met drie jongelingen gaat gebeuren.

Anderlecht gaat sowieso nog twee goeie verdedigers kopen. Over Kara hebben ze immers nog geen duidelijkheid en ze gaan niet wachten tot na het WK om hun verdediging rond te hebben. Indien Kara terugkeert en blijft, hebben ze dan met Sa, Kara, Cobbaut, Milic en nog twee versterkingen zes spelers voor drie posities.

Genoeg eigenlijk, maar van die zes is er momenteel maar één Belg en er zijn niet echt Belgische verdedigers die nog op het lijstje staan. Een voordeel voor Deschacht of... Want er zijn ook nog Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix en Karim Dante. 

Luc Devroe bekijkt momenteel met Hein Vanhaezebrouck wat ze met die jongens gaan doen. Indien ze uitgeleend worden om elders ervaring op te doen, mag Deschacht zich aan een voorstel voor een extra jaar verwachten. Tegen sterk verminderde voorwaarden wel opnieuw.

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.