Bongonda kent zijn straf na zijn drieste overtreding in de PO2-finale: "Hij leverde ons nochtans heel wat goeds op"

24 mei 2018 13:10

Zulte-Waregem dreigt een belangrijke pion te missen voor het belangrijke treffen tegen Racing Genk. Theo Bongonda heeft namelijk zijn straf gekregen na zijn rode kaart tegen Lokeren.

Het was een vreemd tafereel om aan te schouwen: Theo Bongonda gleed iets na het halfuur uit en besloot dan maar met beide voeten vooruit vol de knieën van Marko Miric te torpederen. Een rode kaart was - meer dan terecht - zijn deel. 

"Vreemd wat hij deed inderdaad", vond ook ploegmaat Davy De fauw. "Ik kon het ook niet helemaal goed zien. Het zou jammer zijn als hij er niet bij zou zijn in Genk, want hij heeft ons de voorbije weken ook heel veel goede dingen opgeleverd en is echt een topspeler."

Straf

Ook Francky Dury sprak zich uit na het duel tegen Sporting Lokeren: "Hij probeerde zichzelf wat te beschermen in die fase, ik denk niet dat het echt bewust was. We hopen op hem te kunnen rekenen tegen KRC Genk."

Ondertussen heeft het Bondsparket van de KBVB zich uitgesproken over een bijkomende straf voor de revelatie van 'Essevee'. Het eist twee twee weken schorsing waarvan één met uitstel, waardoor de wedstrijd tegen Genk wel degelijk in gevaar komt voor Bongonda. Zulte-Waregem kan de beslissing nog aanvechten om zo zijn dribbelkont alsnog te kunnen opstellen. 

Clint Vens

Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.