Champions League-finale (met Tessa Wullaert) breekt met vijf goals helemaal los in verlengingen

24 mei 2018 20:42

90 minuten lang zat de finale van de Champions League muurvast. En toen barstte het feestje helemaal los met vijf goals in de verlengingen.

Tessa Wullaert kon op zoek naar een unieke treble bij Wolfsburg, nadat eerder al de Bündesliga en de Duitse Beker werden gewonnen. Dan moesten ze wel voorbij grootmacht Olympique Lyon, de voorbije jaren eindlaureaat van de Champions League.

In een eerder gesloten eerste helft vielen weinig kansen te noteren, in de tweede helft deed Wullaert meermaals haar duit in het zakje. Het bleef echter bij 0-0 na 90 minuten en dus zouden verlengingen het verschil moeten maken.

Na twee minuten maakte Harder er daarin 1-0 van voor de Wolvinnen, maar na een tweede gele kaart voor Popp draaide alles bliksemsnel. Henry en Le Sommer binnen drie minuten naar 1-2 voor Lyon, dat zo op rozen zat.

Wolfsburg probeerde nog, maar Hegerberg en Abily deden de boeken helemaal toe met zware 1-4 cijfers tot gevolg. Net geen treble dus voor Wullaert, die volgend seizoen in Engeland zal spelen.

Aernout Van Lindt

 
 
Reacties.