? Rode Duivel kijkt vooruit na dramatisch clubseizoen: "Ik wist dat iederéén tegen me zou zijn na die penalty"

24 mei 2018 11:57

Christian Benteke kende een frustrerend seizoen bij Crystal Palace. Hij maakte dan wel heel wat minuten, de doelpunten bleven uit. Een gemiste penalty bleek het dieptepunt.

In de allerlaatste minuten tegen Bournemouth, bij een 2-2 stand, eiste Benteke de bal op. Dat terwijl Luka Milivojevic er nog geen enkele gemist had. De bal ging te zwak op de doelman en Benteke werd uitgefloten.

Hij reageerde vanmiddag op de persconferentie van de Rode Duivels. "Bij die penalty nam ik mijn verantwoordelijkheid, als ik hem scoorde zou ik mijn vertrouwen terugvinden. Ik wist dat iedereen tegen mij zou zijn als ik die zou missen." Dat gebeurde ook. "Ik ben daarna gewoon hard blijven werken. Het was de eerste keer dat ik in Engeland die negativiteit meemaakte.

Bekijk hieronder nogmaals de gemiste strafschop van Benteke. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Het paste in het dramatische seizoen van Crystal Palace, dat toch de degradatie kon ontlopen. "De nieuwe coach wou een bepaalde stijl, dat werkte niet en daarna kwam er een andere. Tot het einde van het seizoen was het een race tegen de degradatie. Het was echt knokken. Ik speelde veel matchen en werkte hard voor het team, zonder beloning (doelpunten, nvdr.)."

Zijn toekomst ligt echter nog steeds in Londen. "Je kan eens een middelmatig seizoen hebben, dus dat verandert niet mijn tevredenheid bij mijn club. Het seizoen ervoor scoorde ik wel veel én was iedereen tevreden."

Sander De Graeve

België
 
 
Reacties.