Franky Van der Elst hakte in alle stilte belangrijke knoop door: "Voor mijzelf beslist dat ik het niet meer wil" en "Heb dit nooit uitgesproken, maar nu doe ik het wel"

24 mei 2018 14:40

In de slipstream van Gert Verheyen werd vandaag ook Franky Van der Elst voorgesteld bij KV Oostende, de 57-jarige analist wordt aan zee de rechterhand van zijn ex-ploegmaat bij Club Brugge. En hij had meteen ook een nieuwtje in petto voor de verzamelde pers.

Zo gaf hij te kennen dat zijn carrière als hoofdtrainer voltooid verleden tijd is, we zullen The Fox dus nooit meer als T1 aan het werk zien. "Ik had dat hoofdstuk gewoon afgesloten. Ik heb 16 of 17 jaar als hoofdcoach gewerkt en na mijn laatste avontuur bij Roeselare heb ik voor mijzelf uitgemaakt dat ik het niet meer wil."

Die beslissing is dus niet zomaar onlangs genomen: "Ik heb dit in feite nooit uitgesproken, maar nu doe ik het wel. Als ik mijn ding kan doen als T2 van Gert is dat voor mij genoeg. Al heb ik wél de ambitie om de hoofdtrainer maximaal bij te staan. Het ligt ook in mijn karakter dat ik niet in de spotlights hoef te staan. Al heeft dit ook met Gert Verheyen, zijn figuur en onze relatie te maken." 

Glenn Bogaert

KV Oostende
 
 
Reacties.