Michel D'Hooghe wil alle dopingcontroles op WK correct laten verlopen en dus volgt er maatregel die ophef zal veroorzaken in Rusland

24 mei 2018 10:35

De dopingcontroles die op het WK in Rusland zullen plaatsvinden, zullen niet gebeuren in het bijzijn van Russen. Dat heeft Michel D'Hooghe, topman van de Medische Commissie van de FIFA, bekendgemaakt.

De gewezen voorzitter van de KBVB en Club Brugge wil op die manier vermijden dat er onfrisse praktijken gebeuren, alles moet ethisch correct verlopen. Rusland heeft nu eenmaal geen goeie reputatie op het vlak van doping en dat is nog zacht uitgedrukt. 

"Alles zal van begin tot eind door de FIFA gebeuren, zonder interventie van de Russen", klinkt het duidelijk in The Times. "Zelfs de mensen die de spelers naar de dopingcontrole moeten brengen zullen niet over de Russische nationaliteit beschikken. Alle dokters zullen ook FIFA-artsen zijn. Er mag niemand anders aanwezig zijn tijdens de dopingcontroles."

Onze 72-jarige  landgenoot D'Hooghe is formeel: "Ik heb de mensen in Rusland laten weten dat als er toch iets misloopt dat zij voor één keer niet beschuldigd zullen worden. Zij zullen op het WK immers nergens verantwoordelijk voor zijn." 

Glenn Bogaert

 
 
Reacties.