Propaganda? "Zeg nu nog eens dat play-off 2 niet plezant is!"

24 mei 2018 22:53

Zulte Waregem mag tegen KRC Genk spelen met als inzet een ticket voor Europa. Dat was de slotsom na 120 minuten én strafschoppen absolute suspens tegen Sporting Lokeren.

"De mentaliteit die we toonden was ongelooflijk, zeker als je meer dan een helft en verlengingen met tien verder moet. Het was knokken en knokken, pompen of verzuipen. Met strafschoppen als klap op de vuurpijl", aldus Sammy Bossut. "Ik ben blij dat we zondag toch nog mogen spelen."

Mentaliteit ongelooflijk

Ook Francky Dury was uitermate tevreden na de thrillerzege: "Het was een erg zware wedstrijd, zeker omdat we niet meer in de box raakten toen we met tien verder moesten. We hebben wat bijgestuurd, eerst door wat lager te gaan spelen en daarna met drie centrale verdedigers. Het hangt van momenten af."

"Ik ben blij dat we nog terugkwamen met onze powerplay. En strafschoppen? Dat kunnen we goed", knipoogde hij nog eens naar de gewonnen bekerfinale van vorig seizoen. Nu staat Essevee opnieuw op 90 (of 120 natuurlijk) minuten van Europees voetbal. "De mentaliteit is er nog, dat is het belangrijkste. We tonen ons. Zeg nu nog eens dat play-off 2 niet leuk is!"

Aernout Van Lindt

Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.