? Bongonda is er toch bij voor cruciaal treffen tegen Genk en daarom mogen ze bij Zulte-Waregem daar erg gelukkig mee zijn

25 mei 2018 16:09

Zulte-Waregem swingde zich naar de finale Play-Off 2, waar het afrekende met Lokeren. Nog één horde richting Europees voetbal: Racing Genk. Niet makkelijk als je de revival van de Limburgers onder Clement ziet. Maar het kan, zeker omdat één van hun sleutelspelers toch van de partij zal zijn.

Theo Bongonda werd woensdag, volkomen terecht, een rood karton onder de neus geschoven na een drieste ingreep op Lokeren-speler Marko Miric. Hij leek de cruciale barragewedstrijd tegen Genk voor Europees voetbal door een schorsing zo aan zich te moeten laten voorbijgaan. 

Zulte Waregem tekende echter beroep aan op het schorsingsvoorstel (2 wedstrijden waarvan 1 met uitstel) van het Bondsparket, waardoor de vleugelflitser toch beschikbaar is voor het cruciale treffen. 

Kwaliteit

De 22-jarige flankspeler is dé revelatie van Play-Off 2. Met zijn explosiviteit, doelgerichtheid en dribbelvaardigheid schaart hij zich tussen topstilisten als Carcela en Mpoku in de Jupiler Pro League. Bongonda kan op ieder moment de wedstrijd openbreken met 'a touch of genius'. Getuige daarvan deze onderstaande magistrale beweging in 2014. 

Samenspel Harbaoui

Bongonda en Harbaoui, dat is een aanvalslijn die alle ploegen in de Jupiler Pro League pijn kan doen. De twee wintertransfers spelen op een wolkje en vormen een koningskoppel. Bongonda profiteert van het betere beukwerk van de Tunesiër, terwijl Harboui meer dan eens in stelling werd gebracht door de flitsen van Bongonda. 

Statistieken

Zijn statistieken spreken dan ook boekdelen. In de reguliere competitie leverde hij 3 assists af in vier wedstrijden. In PO 2 kwam Bongonda pas echt tot volledige ontbolstering met 5 doelpunten en 1 assists in zeven wedstrijden. Bij Essevee hopen ze alvast dat hij die PO2-vorm ook in de laatste wedstrijd tegen Genk demonstreert. 

Clint Vens

Zulte Waregem
 
 
Reacties.