"Martínez is de publieke vijand nummer één en - ik parafraseer even - een respectloos, idioot stuk onbenul dat liever vandaag dan morgen van ons grondgebied verjaagd moet worden"

25 mei 2018 08:42

Roberto Martínez heeft zeker niet zijn leukste week als bondscoach achter de rug. De minzame Spanjaard van 44 werd zwaar onder vuur genomen omdat hij Radja Nainggolan niet opnam in zijn selectie van (voorlopig) 28 namen voor het WK in Rusland. Geen fraai schouwspel volgens Peter Vandenbempt.

"Een week geleden was Roberto Martinez een vriendelijke, voorkomende man die de Rode Duivels tactische duidelijkheid en flexibiliteit had bijgebracht en de nationale elf met allerlei records voor de wereldbeker had geplaatst", aldus de voetbalman van de radio in zijn column voor Het Nieuwsblad

"Hij was geliefd bij bondsmedewerkers en spelers en toonde een groot engagement. Als er al iemand tegen die premature contractverlenging was, dan veeleer wegens de situatie die kan ontstaan na een tegenvaller in Rusland", aldus Vandenbempt.

"Wie vandaag met een baggerboot door de (sociale) media vaart, die haalt wat boven. De Catalaan is nu zonder concurrentie publieke vijand nummer één en - ik parafraseer even - een respectloos, idioot stuk onbenul dat liever vandaag dan morgen van ons grondgebied verjaagd moet worden. De niet-selectie van Nainggolan veroorzaakte de grootste collectieve verontwaardiging - of beter hysterie - sinds een jury Pas de Deux naar het Songfestival stuurde."

Glenn Bogaert

België
 
 
Reacties.