Batshuayi over de eerste momenten na die blessure: "Ik had écht schrik"

25 mei 2018 13:41

Na Alderweireld, Thorgan Hazard en Christian Benteke was het vandaag de beurt aan Michy Batshuayi om de pers te woord te staan. Hij gaf meer info over die onrustwekkende blessure én zijn fysieke paraatheid.

Tegen Schalke 04 kreeg hij nog een zware tackle te verduren. Zijn eerste indruk was niet goed. "Ik had echt schrik en het deed veel pijn. Ik dacht niet meteen aan het WK, maar ik dacht wel dat het gebroken was. Toen ik de eerste scans kreeg de dag daarna, zei men me dat ik het WK nooit zou halen."

Gelukkig viel het beter mee. "Op dat moment was mijn enkel nog zeer gezwollen. Twee, drie dagen later kon ik alweer stappen. Daarna keerde ik terug naar Chelsea om er mijn revalidatie verder te zetten."

Daar kwam de bondscoach hem zelfs een hart onder de riem steken. "Roberto heeft me gebeld om te vragen hoe het ging en hij is me ook komen bezoeken toen ik bij Chelsea aan het revalideren was."

Een mooi gebaar van de bondscoach. Michy Batshuayi raakte alvast sneller fit dan verwacht. "Ze hadden zes weken gezegd en ik was terug na vier weken. Ik mag God danken dat ik zo'n sterk lichaam heb. Vakantie heb ik niet gehad, dus ben ik licht vermoeid, maar ik voel me heel fit. Nu moet ik enkel nog spelen en goals scoren."

Sander De Graeve - Hermès Van Damme

België
 
 
Reacties.