Duivels gaan voor perfectie, zelfs na deze match zelfkritisch: "Niet teleurgesteld, maar we weten dat we beter kunnen"

23 juni 2018 17:50

België swingde, aanvallend liep het als een trein. Het was beter dan tegen Hongarije in Brazilië. En toch... Deze groep Duivels is niet zo snel tevreden. Ondanks de prachtige prestatie waren ze zelfkritisch. Goed zo mannen!

Jongens schrijven we niet meer, want de reacties na de match gaven inderdaad blijk van een heel groot professionalisme en van heel veel maturiteit. "Dit was een klein antwoord na de match tegen Panama", knikte Toby Alderweireld. "Maar we moeten ons niet rijk rekenen. Wel hadden we er zelfs meer dan vijf kunnen maken. Aanvallend was het goed. En dit is toch een ploeg die het Engeland lastig gemaakt heeft."

Maar de twee tegendoelpunten lagen op zijn lever. De defensieve organisatie moet nog beter. "We waren niet teleurgesteld hoor, dat moet je niet denken. Maar we weten dat we nog beter kunnen. We hadden geconcentreerder moeten zijn bij de 2-1. Maar dat we daarover praten in de groep toont onze grote honger! We weten ook dat als we zo aanvallend spelen dat we sowieso ruimte gaan weggeven."

We hadden geconcentreerder moeten zijn bij de 2-1

Iedereen benadrukte het: "We hebben nog niets in handen", aldus Romelu Lukaku. "We zullen nog tegen grotere landen spelen en dan moeten we ook aanvallend geconcentreerder zijn, want dan moeten we die kansen wel afmaken."

"Of het enkel positief is na deze match?" Axel Witsel haalde ook de schouders op. "We hadden wel wat geconcentreerder kunnen zijn bij de 2-1. Maar we hebben de match goed in handen gehouden."

Johan Walckiers

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.