Roberto Martinez: "Enkele andere jongens zullen hun kans krijgen tegen Engeland" - Dit zijn de spelers die hij rust zal gunnen

23 juni 2018 18:48

Roberto Martinez heeft de kritiek glansrijk doorstaan en begint nu het Belgische volk beetje bij beetje voor zich te winnen. Hoe kan het ook anders na zo'n knalwedstrijd. De bondscoach lichtte zelfs al een tipje van de sluier over de derde groepsmatch tegen Engeland.

"Elke Belg moet vandaag vieren", verklaart Martinez op zijn nabeschouwende persconferentie. "Iedereen werkt hard en dan mogen we dat ook met z'n allen vieren. Ook voor de fans. Hoe vaak gebeurt het dat België vijf keer scoort op een Wereldbeker?"

De Rode Duivels zijn ei zo na zeker van de volgende ronde en spelen tegen Engeland - ook afhankelijk van het resultaat morgen - voor groepswinst. Martinez gaf meteen aan te willen wisselen voor dat duel.

Wisselen tegen Engeland

"Als we zeven dagen voorbereiding hadden, zou ik dezelfde elf opstellen. Maar het is niet zo. Aangezien we al gekwalificeerd zijn en enkele jongens met lichte blessures sukkelen, kunnen anderen tegen Engeland hun kans krijgen", aldus Martinez.

Inderdaad, enkele belangrijke pionnen hebben wat te verduren gekregen tegen Tunesië: Lukaku en Mertens aan de enkel, Hazard aan de kuit. Daarnaast zullen degenen die met geel staan - De Bruyne, Meunier, Vertonghen - wellicht ook niet spelen. 

Sander De Graeve - Manuel Gonzalez - Johan Walckiers

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.