Romelu Lukaku staat als topschutter fier te blinken naast een zekere Cristiano Ronaldo, maar zijn bescheiden reactie is geweldig

23 juni 2018 16:38

Twee potten tegen Panama en nog eens twee stuks erbij tegen Tunesië. Als we goed kunnen tellen zijn dat er vier en dus evenveel als Cristiano Ronaldo. Romelu Lukaku is dus geweldig bezig op het WK, maar de topspits van Manchester United blijft met beide voetjes stevig op de grond.

"Of dit het echte België was waar we zo hard op getraind hebben? Nog niet, nog niet. We moeten nog beter kunnen spelen, denk ik. Het voornaamste op zo'n toernooi is dat je beter speelt dan in de vorige wedstrijd en dat hebben we ook gedaan. Tegen Engeland moet het nog beter", aldus Big Rom.  

"Welke zaken nog beter kunnen? Gewoon, uiteindelijk ga je nog tegen betere landen spelen en dan moet je beter gefocust zijn en zien dat je zoveel mogelijk goals kunt maken. Vandaag hebben we er vijf gemaakt, maar we konden er zeven of acht maken. We weten dat als ploeg en we weten dat we elke match beter moet worden."

Ploeg helpen

Dat Lukaku op koers ligt om een gooi te doen naar de titel van WK-topschutter, dat houdt hem niet bezig. Echt niet. "Ik sta nog gelijk met iemand anders hé. Ik sta wel mee bovenaan, maar dat is voor mij niet het einddoel. Het einddoel is om zover mogelijk te geraken in het toernooi. Als ik mijn ploeg kan helpen met het beste wat ik kan doen op het veld, en dat is scoren, dan is dat des te beter."

Zijn de Rode Duivels na deze wervelende demonstratie nu topfavoriet? "Neen eigenlijk niet. Als je zo'n prestatie als vandaag kunt leveren tegen een topland gaat iedereen wel denken dat België toch wel een van de favorieten is. Wij weten wat we moeten doen en we kijken al uit naar de volgende match tegen Engeland."

Kunst van het voetbal

Opvallend ook: het geweldige loopwerk. Niet in het minst op de flanken: "In ons systeem kan je van overal dreiging hebben. Vandaag hebben we dat laten zien op een heel goeie manier, maar we weten ook dat we nog beter kunnen dan vandaag. Dat is meteen ook de kunst en het mooie van voetbal, met name dat je altijd beter kunt spelen dan in de vorige wedstrijd", besluit een filosofische Lukaku. 

Glenn Bogaert

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.