Wordt dit wél het seizoen van Jelle Vossen? Blauw-zwarte spits kon in ieder geval niet beter uit de startblokken schieten

24 juni 2018 14:31

Ondanks de titel was het voor Jelle Vossen een frustrerend seizoen. Amper zeven doelpunten gemaakt, waarvan dan nog vijf vanop de stip. Dat kan - op individueel vlak - alleen maar beter komend seizoen en de 29-jarige spits van Club Brugge begon alvast gezwind aan de voorbereiding.

Terwijl het nog onduidelijk is of Wesley Moraes en Abdoulay Diaby in Jan Breydel blijven, focust Jelle Vossen zich volop op het veroveren van een basisplaats in de ploeg van Ivan Leko. En in de eerste oefenmatch van afgelopen vrijdag trof hij al meteen raak. Na amper twee minuten dan nog, een blitzstart. Ook al was het maar tegen het uitermate bescheiden KFC Heist. 

"Dat is leuk beginnen natuurlijk hé. In zo'n match is het belangrijk om vroeg te scoren, om het vertrouwen bij de tegenstander weg te nemen. We hebben een goeie wedstrijd gespeeld en we hebben ons ding gedaan. We waren geconcentreerd en hebben veel doelpunten gescoord. Het was een ideale training voor ons. In zo’n wedstrijden moet je opnieuw de automatismen erin slijpen. Dat hebben we bij momenten heel goed gedaan", aldus Vossen op de clubwebsite.  

Fysiek opbouwen

"Heist probeerde weerwerk te bieden, maar we hebben ons niveau gehaald. Daar draaide het vandaag ook om. We wilden ons spel opleggen en dat hebben we goed gedaan, iedereen kan content zijn. Volgende week zal het niveau wel wat hoger zijn dan vandaag, maar dat is weer fysiek opbouwen", liet de spits optekenen.  

"Deze week is het zaak van ons fysiek klaar te stomen en dat te combineren met de spelwijze die we willen spelen. Dat erin kweken en doorgaan op ons elan van vorig seizoen. Het is belangrijk om de nieuwe jongens in te passen. Voor hen zijn dit leuke matchen om iedereen te leren kennen en mee te gaan in het spel van Club Brugge."

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.