Preud'homme na gevleide overwinning van Standard: "We krijgen meer dan we verdienen, maar het is ook al omgekeerd geweest"

11 november 2018 21:16

Standard de Liège steekt ons kleine landje terug over met drie punten op zak. Ze gingen met 0-2 winnen in Kortrijk, al was dat een zeer gevleide overwinning. Michel Preud'homme vatte het in één woord samen: 'lastig'.

"Tactisch en mentaal moesten we ons snel opladen, want anders kom je hier geen punten pakken", wist Preud'homme al op voorhand. De 0-1 van Lestienne na 19 seconden gaf natuurlijk wel een ferme boost.

"We proberen elke match zo vroeg te scoren. We zetten altijd zes of zeven spelers aan de middellijn bij de aftrap. Met Mpoku in de ploeg heb je iemand die zo'n diepe bal ook durft te geven."

Als winnen niet lukt met mooi voetbal, moet het maar op een andere manier - MPH

Toch kon de coach ondanks het resultaat niet helemaal tevreden zijn over de teamprestatie. "We moeten eerlijk zijn: vandaag kregen we misschien meer dan we verdienden. Misschien. Anderzijds zijn er al zoveel wedstrijden geweest waar het omgekeerd was", repliceerde Preud'homme.

"In een ideale wereld win je met mooi voetbal - en oké, dat was vandaag niet het geval - dus dan moet het maar op een andere manier. Vooral onze twee centrale verdedigers waren enorm sterk en de mentaliteit was wel heel goed. Meer konden we niet doen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.