Beerschot Wilrijk domineert één helft, maar bibbert toch in Lommel: "De laatste weken het geluk aan onze kant"

11 november 2018 18:46

In 1B ben je nooit snel klaar met een ploeg. Dat ondervonden de bezoekers uit Beerschot Wilrijk vrijdagavond op het veld van Lommel SK. De Mannekes wonnen met 1-2, maar bibberden nog in de tweede helft.

Alexander Maes onthoudt vooral de prestatie van voor de pauze. "Het doet vooral deugd dat de eerste helft zo goed was", aldus de centrale middenvelder. "We gaven wel enkele kansjes weg, maar dat was onze eigen fout. Voor de rest creëerden we veel kansen voor de pauze. Als het 0-3 was bij de rust, dan was dat terecht."

Toch maakte Beerschot Wilrijk het zich nog onnodig moeilijk door een vroege tegengoal na rust. "In de tweede helft kwam er meer pressing, maar Lommel speelde dan ook met meer druk vooruit dankzij een mannetje meer in het middenveld. Die 1-2 viel heel vroeg, maar de laatste weken hebben we het geluk lang aan onze kant en hielden we toch stand."

'Nooit klaar in 1B'

"Dat is ook het beeld van 1B: een match is nooit klaar. Bij 2-0 is er niks gewonnen of verloren, want het was nog bibberen tot op het einde. Al kregen we ook nog enkele goede kansen op de 1-3."

De vroege openinsgoal kwam tot stand na een ingestudeerde hoekschop. "Daar trainen we hard op", bekent Maes. "We hebben niet al te veel grote mannen in de ploeg, behalve Van Hyfte en Van den Bergh die goed zijn met de kop. Het doet dubbel zoveel plezier als zoiets dan lukt."

Bart Ver Elst

2e klasse \\ Beerschot
 
 
Reacties.