De Boeck weet exact wat ontbreekt bij KV Kortrijk: "Ze moeten de boel in de fik steken, net als bij Antwerp"

11 november 2018 10:16

KV Kortrijk sluit zondagavond een heel wisselvallige eerste seizoenshelft af met een bezoek van Standard in het Guldensporenstadion. Trainer Glen De Boeck mag tijdens de interlandbreak een tussentijdse evaluatie opmaken en kent al één groot werkpunt: communicatie.

"We moeten gewoon harder worden voor elkaar, anders gaan we nog wel eens voorhebben wat we tegen Waasland Beveren tegenkwamen: te slap uit de kleedkamer komen na de rust", zei De Boek op zijn persconferentie.

Daarbij verwijst hij naar de The Great Old. "Er moeten mensen opstaan die de boel in de fik steken. Ik denk aan een ploeg als Antwerp waar Van Damme en Haroun die rol vervullen. Je mag gerust verbaal agressief zijn voor je medespelers. Dat is belangrijk op het veld."

"Alles draait om communicatie", verklaarde de coach. "Ook Kaminski moet leiderschap tonen, dan gaan de verdedigers beter reageren. We moeten spelers hebben die weten waar het op staat."

"Mboyo is de enige die dat durft. Vorig jaar was Kumordzi een belangrijke schakel in de communicatie, maar hij heeft zes maand geen wedstrijden gespeeld", aldus De Boeck.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.