Maehle, rijzende ster in Genk, verklaart zijn evolutie als speler en zijn onuitputtelijke longinhoud

11 november 2018 13:29

Racing Genk draait al gans het seizoen op volle toeren, maar één speler in het bijzonder heeft de voorbije maanden een enorme progressie geboekt: Joakim Maehle. Hoog tijd voor een gesprekje.

Racing Genk verdedigt zijn leidersplaats tegen Moeskroen met de interlandbreak in het vooruitzicht en kan die partij aanvatten met een uitstekend gevoel na het gelijkspel tegen Besiktas afgelopen donderdag.

"Besiktas beschikt natuurlijk over heel veel kwaliteiten, maar wij ook. We kregen te makkelijk een doelpunt tegen, maar we bleven drukken het laatste halfuur en wij waren fysiek sterker."

De gelijkmaker van Sander Berge in het slot zorgde voor een grote zucht in Luminus Arena. "Het was een echte verrassing dat Sander scoorde want hij scoort normaal nooit. Het was een opluchting, we blijven ongeslagen thuis en eerste in onze groep." (lees verder onder de foto)

Bijzonder knap wat de Limburgers op de grasmat leggen, maar in het bijzonder ook de evolutie die Maehle zelf doormaakte.

"Wij zijn een sterk team en dat maakt jou als individuele speler automatisch ook sterker. Ik speel met heel veel vertrouwen, dat is ook te danken aan onze coach die mij veel vertrouwen schenkt."

Ik voel me matuurder dan vorig seizoen - Joakim Maehle

"Elke match wil ik alles geven. Daarnaast voel ik me nu ook wel matuurder dan vorig seizoen. Ik beschik over veel offensieve kwaliteiten, maar verdedigend moest het nog beter en die stappen zet ik nu wel."

Soms lijkt het alsof de Deen een onuitputtelijke longinhoud heeft, Maehle blijft de lijn afschuimen van de eerste tot de laatste seconde. Word jij nooit moe?

"Ja, toch wel. (lacht) Maar het is wel zo dat ik vaak merk dat mijn tegenstander sneller vermoeid geraakt dan ik en dat geeft mij net nog meer energie om door te blijven gaan."

Robby Morren

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Moeskroen
 
 
Reacties.