Lyrische bewoordingen in Duitse pers voor Witsel: "Het brein" en "Je hebt zo'n strateeg nodig"

12 november 2018 13:48

Axel Witsel gaf de beslissende pass op Paco Alcacer om de Duitse topper tegen Bayern München te winnen. De middenvelder van de Rode Duivels wordt in de pers lyrisch omschreven nu.

Sommigen hadden hun twijfels toen hij uit de Chinese competitie kwam, maar Witsel had op het WK al bewezen dat het zijn prestaties weinig beïnvloedde. Intussen is Dortmund nog steeds ongeslagen en wordt er vooral naar de 29-jarige middenvelder gekeken als grote bezieler van de ploeg. 

"Niet enkel zijn kapsel is een begrip in het internationale voetbal", schrijft de Frankfürter Allgemeine. "Hij is het brein van de ploeg. Hij maakte naam bij de nationale ploeg, bij Benfica en Zenit. Maar hij was nog niet de protagonist in een groot duel op clubniveau. Dat is nu veranderd. 

Generator

"Hij leek wat verlamd in de eerste minuten. Hij verscheen zelden daar waar de actie zich bevond, maar in de 23ste minuut redde hij het wel na een gevaarlijke situatie met Robert Lewandowski. Witsel groeide in de wedstrijd, net als de hele ploeg van Dortmund. Halfweg de tweede helft had hij nog al zijn duels gewonnen, hij gaf slechts één slechte pass en was de grote stabilisator."

"Als je grote wedstrijden wil winnen, heb je een strateeg nodig als Axel Witsel", schrijft de Süddeutsche Zeitung. "Hij is in staat om het ritme te bepalen. Toch had hij ook problemen omdat Bayern op het middenveld resoluut aan het werk ging. Witsel probeerde veel, maar was in het begin niet de generator. In de tweede helft draaide het wel. Zijn pass op Paco Alcacer voor de 3-2 was heerlijk."

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.